torstai 28. toukokuuta 2015

Ensimmäisen opiskelija kesäloman alku

Näin se ensimmäinen lukukausi pyörähti aivan äkkiseltään huomaamatta jo loppuun, aika meni kyllä ihan hurjaa vauhtia! Mitäs tästä koulun penkille palaamisesta on sitten sanottavaa? Ensimmäinen jakso tuntui hiukan epätoivoiselta, että mihin tässä on itsensä laittanut. Valmistuuko tälläisestä kokeiluluontoisesta etäopiskelu-härdellistä ikinä yhtään miksikään? Tai ainakaan minkäänlaisella pätevyydellä.  Toinen jakso onneksi alkoi painottua enemmän ihan käytännön työssä tarvittaviin taitoihin, kun aluksi opeteltiin vaan lukemaan tutkimuksia, vääntämään projektia ja yhteydet opettaviin tahoihin tuntui olevan levällään, samoin tuntui olevan myös meidän koulutukset suunta yleisesti. Preanalytiikan opetus alkoi kuitenkin tuntua aihealueiltaan jo paljon konkreettisemmalta ja vielä enemmän opiskelu alkoi tuntua varmemmalta, kun päästiin preanalytiikan harjoituksiin pariksi viikoksi koululle. Projektia toki tehtiin tästäkin kurssista, mutta senkin tekeminen oli jo huomattavasti helpompi, kun ensimmäinen. Tiedettiin tällä kertaa edes vähän mitä ollaan oikeastaan tekemässä. Myös hullusti jännitetty anatomian tentti meni lävitte ja paljon kirkkaammin, mitä uskalsin edes odottaa, joten senkin myötä syksyllä on varmasti hyvä jatkaa.



Syksystä puheen ollen, meidän lukkarithan on vielä osittain auki. Saadaan ne toivottavasti juhannukseen mennessä. Sen verran kuitenkin tietää odottaa, että meillä on edessä laboraatio viikko Helsingissä, pitkä työharjoittelu ja se mitä odotan kauhulla: ruotsin-kurssi ja siihen sisältyvä suullinen- ja kirjallinenkoe. Pelottaa jo valmiiksi, eikä edes ihan vähän...

Syksyä ennen on kuitenkin kesä ja loma suunnitelmissa on ensin tehdä kesäkuu töitä, jotta voin kerrankin lomailla heinäkuun! Heinäkuulle onkin suunniteltuna ainakin Haltin vaellus ja häämatka paratiisiin. Ja tietysti se ihana heinäkuusta nauttiminen ilman herätyskellon soittoa, saa vain olla valvoa valoisia öitä ja nauttia niistä ihanista kesäisistä jutuista, jotka on useampana viime kesänä vain jotenkin liukunut ohi, kun on tehnyt vain töitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti