MANGO-PASSIONKAKKU
Pohja:
3,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
0,5 dl perunajauhoja
2 dl sokeria
3 tl leivinjauhetta
0.5 tl vaniljajauhetta
1 limetin raastettu kuori
100 g voita
1 iso banaani
2 dl sitruunalimonadia
Vuoan voiteluun:
voita
hasselpähkinäjauhoja
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Murskaa banaani soseeksi ja sulata voi. Sekoita banaanisose ja voi keskenään. Lisää seos jauhojen joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada joukkoon limonadi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Aseta leivinpaperi halkaisijaltaan 24 cm irtopohjavuokaan. Voitele vuoka ja jauhota hasselpähkinäjauhoilla. Paista uunin keskitasossa n. 50 min. Tarkista kypsyys cocktailtikulla. Avaa vuoan reunat ja anna kakun jäähtyä. Itse laitoin tässä vaiheessa kakun pakkaseen ja kun otin sen pois leikkasin sen kohmeisena kahteen osaan. Mutta jos täytät kakun heti: Leikkaa se sahalaitaisella veitsellä kahteen (tai kolmeen) osaan.
Täyte:
1 mango
Pohja:
3,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
0,5 dl perunajauhoja
2 dl sokeria
3 tl leivinjauhetta
0.5 tl vaniljajauhetta
1 limetin raastettu kuori
100 g voita
1 iso banaani
2 dl sitruunalimonadia
Vuoan voiteluun:
voita
hasselpähkinäjauhoja
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Murskaa banaani soseeksi ja sulata voi. Sekoita banaanisose ja voi keskenään. Lisää seos jauhojen joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada joukkoon limonadi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Aseta leivinpaperi halkaisijaltaan 24 cm irtopohjavuokaan. Voitele vuoka ja jauhota hasselpähkinäjauhoilla. Paista uunin keskitasossa n. 50 min. Tarkista kypsyys cocktailtikulla. Avaa vuoan reunat ja anna kakun jäähtyä. Itse laitoin tässä vaiheessa kakun pakkaseen ja kun otin sen pois leikkasin sen kohmeisena kahteen osaan. Mutta jos täytät kakun heti: Leikkaa se sahalaitaisella veitsellä kahteen (tai kolmeen) osaan.
Täyte:
1 mango
2 passionhedelmää
0,5 dl sokeria
0,5 dl limen mehua
4 liivatetta
2,5 dl kaurapohjaista vaniljakastiketta
Kuori mango ja leikkaa hedelmäliha teräskattilaan. Halkaise passionit ja kaavi hedelmäliha kattilaan. Lisää joukkoon limen mehu. Soseuta sauvasekoittimella. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kuumenna hedelmäsosetta kunnes se kiehahtaa. Purista liivatteet ja lisää lämpimään hedelmäsoseeteen. Sekoita, kunnes liivatteet on sulaneet. Anna jäähtyä hetki ja lisää vaniljakastike.
Kostutus:
n. 1 dl sitruunalimonadia
Koristelu:
5 dl vispikermaa
sokeria
vaniljasokeria
3-4 passionhedelmää
0,5 dl hyytelösokeria
1 dl vettä
Aseta puhdas leivinpaperi irtopohjavuokaan. Nosta alimmainen kakkulevy vuokaan. Kostuta limonadilla. Kaada täyte täyte ja anna olla jääkaapissa hetki, niin että täytte hyytyy hiukan ja toisen kakkulevyn voi lisätä täytteen päälle. Kostuta pohja taas limonadilla. Peitä kakkuvuoka kelmulla ja anna hyytyä yön yli. Irrota vuan reunat ja nosta kakku tarjoiluvadille. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla maun mukaan. Levitä kermavaahtoa ohut kerros koko kakun päälle. Kiehauta vesi kattilassa ja lisää hyytelösokeri koko ajan sekoittaen, kunnes liemi paksunee. Kaavi sitten passionhedelmien sisus ohueksi kerrokseksi kakun päälle, keskelle n. 2-3 cm reunoilta. Levitä kiille passionin päälle ohuelti vaikka pullasudilla. (Koristelin kakun keskustan passionista leikatuilla lohkoilla ja sivelin nekin kiilteellä, jotta ne ei nahistuisi niin äkkiä.) Pursota loppu kerma kakun reunoille.
0,5 dl limen mehua
4 liivatetta
2,5 dl kaurapohjaista vaniljakastiketta
Kuori mango ja leikkaa hedelmäliha teräskattilaan. Halkaise passionit ja kaavi hedelmäliha kattilaan. Lisää joukkoon limen mehu. Soseuta sauvasekoittimella. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kuumenna hedelmäsosetta kunnes se kiehahtaa. Purista liivatteet ja lisää lämpimään hedelmäsoseeteen. Sekoita, kunnes liivatteet on sulaneet. Anna jäähtyä hetki ja lisää vaniljakastike.
Kostutus:
n. 1 dl sitruunalimonadia
Koristelu:
5 dl vispikermaa
sokeria
vaniljasokeria
3-4 passionhedelmää
0,5 dl hyytelösokeria
1 dl vettä
Aseta puhdas leivinpaperi irtopohjavuokaan. Nosta alimmainen kakkulevy vuokaan. Kostuta limonadilla. Kaada täyte täyte ja anna olla jääkaapissa hetki, niin että täytte hyytyy hiukan ja toisen kakkulevyn voi lisätä täytteen päälle. Kostuta pohja taas limonadilla. Peitä kakkuvuoka kelmulla ja anna hyytyä yön yli. Irrota vuan reunat ja nosta kakku tarjoiluvadille. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla maun mukaan. Levitä kermavaahtoa ohut kerros koko kakun päälle. Kiehauta vesi kattilassa ja lisää hyytelösokeri koko ajan sekoittaen, kunnes liemi paksunee. Kaavi sitten passionhedelmien sisus ohueksi kerrokseksi kakun päälle, keskelle n. 2-3 cm reunoilta. Levitä kiille passionin päälle ohuelti vaikka pullasudilla. (Koristelin kakun keskustan passionista leikatuilla lohkoilla ja sivelin nekin kiilteellä, jotta ne ei nahistuisi niin äkkiä.) Pursota loppu kerma kakun reunoille.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti