tiistai 2. kesäkuuta 2015

Sante-kasviväri testissä

Jatketaanpas nyt kirjoittamista tästä Sante-värin testauksesta! (Se miten päädyin kasviväreihin löytyy TÄÄLTÄ.) Homma alkoi hiusväripaketin nuuskuttelusta, tämähän haisee ihan teelle! Pussissa oleva jauhe oli vihreää ja veden lisäyksen jälkeen se tuoksui ihan koivuvihdalle puusaunassa. Mitähän tästä tulee?

Koska päässäni oli jo ennestään ollut liukuvärin tyylistä värjäystä, joka toki oli haalennut tyveltä, päädyin värjäämään lähinnä tyvi aluetta. Tyvi tuntui muutenkin turvallisemmalta vaihtoehdolta aloittaa testailu, jos lopputulos olisi jotain yllättävää, pelkkä tyvi olisi koko pituutta helpompi pelastaa. Päätin sekoitella tyvellä vain puolet väripussista eli lisäsin noin 1,5 dl kiehuvaa vettä. Vaikka olin lueskellut paljonkin blogeja ja muita käyttöohjeita, taisin silti värjäystä aloitellessani unohtaa ne kaikki. Ensimmäisen virheen taisin tehdä jo sekoittaessani kiehuvan veden ja värijauheen keskenään metallikulhossa (kuulemma se ei ole hyvä asia, perusteluja en tosin löytänyt). Seuraavan virheen tein jo heti seuraavassa vaiheessa, väripakkauksen mukana tullut ohje vain käski jäähdyttää värin, joten jäähdyttelin sen aika reilusti, heidän omilla nettisivuilla ja missä tahansa muualla mainitaan, että massan on hyvä olla kuitenkin lämmintä, muttei kuumaa. Näin massa levittyy paremmin, eikä varise ja värin pitäisi myös tarttua paremmin tai lopputuloksen olla intensiivisempi. Viimeinenkin virheeni sattui jo ennen kuin sain väriä edes päähän asti, kun vihdoin ajattelin värin olevan riittävän viileää tajusin, että hiukset pitäisi olla pesty jollain syväpuhdistavalla. Koska kylppärissä oleva BC:n syväpuhdistava on nyky-versiona niin mieto puhdistamaan kunnolla, nappasin kylppäriin mukaan keittiöstä Fairy-purkin, joka varmasti puhdistaa kunnolla. Siinä se värimassa vain jäähtyi odotellessaan, kun pesin ja föönasin hiuksiani kuiviksi. Tässä kaikessa härdellissä muistin ottaa yhden lähtötilanne-kuvan, jossa ei edes näy tyvikasvua.

Lähtötilanne Fairy-pesun jäljiltä

Sitten päästiin vihdoin ja viimein siihen itse värin levitykseen. Massa oli minusta yllättävänkin helppo levittää, olin ehkä odottanut jotain aivan kamalaa, joten yllätyin positiivisesti. Varsinkin ensimmäinen puoli päätä oli helppoa ja käytinkin aika paljon massaa, kaiken varalta. Loppua kohden värimassa ilmeisesti jäähtymisestä johtuen alkoi varista levitettäessä lattialle, mutta kohtuudella väri saatiin silti tyvelle. Varisemista voi kuulemma estää laittamalla kupin lämpimään vesihauteeseen levityksen ajaksi. Sen jälkeen laitoin paketissa tulleen muovimyssyn päähän ja sitten vielä pyyhe turbaaniksi päälle. Käyttöohjeessa tätä kyseistä sävyä ohjeistettiin pitämään 1-2 tuntia riippuen hiusten omasta tummuudesta. Oma tyveni ei ole mikään kovin tumma ajattelin tunnin olevan riittävä aika.

Päädyin kuitenkin vajaan tunnin jälkeen lämmittelemään värimassaa hiukan föönillä, koska jäähdyttelin massaa aluksi niin reilusti. Jos se vaikka parantaisi intensiivisyyttä. Hoksautin vielä itseäni, että voisinpa hiukan häivytellä tyven rajaakin, jos en yhtään tiedä mikä lopullinen tyven väri tulee olemaan, jos se ei sulaudukaan ihan itsekseen vanhaan liukuun. Joten mössäsin väriä vähän hoitsikan kanssa ja jatkoin vaikutus aikaa vielä puolella tunnilla.

Sen jälkeen värin huuhtelu. Jonka jälkeen päässä tuntui, kuin olisi ollut hiekkaa. Pesu shampoolla, jonka jälkeen löysin vielä muutaman murusen hiusten seasta. En laittanut hoitoainetta ollenkaan tyvelle, koska latvassa olin antanut hoitoaineen vaikuttaa värin kanssa jo lähes puolituntia. Lisäksi halusin saada tuntumaa mille hius tuntuu tyvellä pelkän Sante-värin jälkeen. Märkänä en huomannut tuntumassa sen suurempaa eroa, mutta kuivaus paljasta yllättävän jämäkän tuntuisen tyven, vaikken laittanut mitään muotoilutuotteita. Hius oli myös ilmava, vaikken sitä erityisemmin föönannut ilmavaksi, vain pölhäytin kuivaksi. Minusta myös kiilto oli huomattavasti parempi mihin olen "normi" väreillä tottunut. Mutta väri näytti heti valmistuttuaan oikein hyvän sävyiseltä ja tyvi peittyi. Tuosta alla olevasta kuvasta näkee, että väri on kirkastunut tyveltä.

Heti värin jälkeen. Sama valaistus ja yhtä huono kuvakulma! 
Huomaan itse, kun nostan hiuksia ylös päänahasta, pienen eron omanvärisen tyven ja viimeksi värjätyn värin välimaastossa, mutta ne ovat ihan äärettömän lähellä toisiaan. Monesti vastaava jää myös kevytväristä. Mielenkiinnolla seurailen miten väri kehittyy seuraavan viiden päivän aikana. Kasviväri kun ei kuulemma ole valmis välittömästi värjäyksen jälkeen. Toisaalta pitkästä aikaa olen tyytyväinen värin sävyyn heti värjäyksen jälkeen. Monesti joudun pesämään sen kerran tai kaksi, jotta se muuttaa liian punaisesta sopivan kupariksi, ja sitten se onkin jo seuraavan pesun jälkeen liian vaalea ja hailakka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti