perjantai 15. tammikuuta 2016

Gent, Belgia

Käytiin pyörähtämässä muutama päivä Belgiassa kaverin nurkissa uutena vuotena ja tässäpä taas jotain pientä reissusta. Brysseli meillä kaikilla oli jo nähty yläasteen luokkaretkillä, joten mitään pakottavaa tarvetta siihen kaupunkiin menoon ei ollut ja Manneken Piskin oli jo todettu tosi pieneksi.
Joten suunnaksi otettiin ensimmäisenä päivänä Brygge, koska se on kuulemma tosi hieno keskiaikainen kaupunki ja siellä kuuluu käydä. Ihan aluksi voin kertoa: ei, älkää menkö! Ihan sikana turisteja ja Gent josta oli ehkä n. tunnin junailu matka Bryggeen on kyllä paljon hienomman näköinen kaupunki ja varmasti ihan yhtä keskiaikainen! Bryggessä tehtiin myös toinenkin moka, haluttiin testata belgialaisia vohveleita. Aivan liian makeaa, älä ainakaan erehdy ottamaan siihen suklaata!
Mene Bryggen sijaan siis Gentiin ja mahdu jopa liikkumaan ja näe jotain! Minun täytyy häpeäkseni myöntää, että kävelin vain perässä paikoihin joihin minut vietiin, joten en tiedä minkään hauskan kuppilan nimeä tai edes sitä missä ne sijaitsee, mutta Gentissä oli kyllä useita tosi omaperäisiä ja kivoja juomaloita. Belgiahan on tunnetusti olut maa ja minä tunnetusti en voi sietää olutta, joten olin hiukka kauhuissani löytyykö minulle mitään. (Vettä halvempi juoma on kuitenkin lähes aina olut.) Heti toisena iltana kuitenkin selvisi, että jostain syystä todella hyvä Jenever ei ole maailmalla sen kuuluisampi ja pidetympi? Kävimme ihan kyseiseen juomaan yksinomaan erikoistuneessa pystärissä ja mikäli se ei olisi ollut liian alkoholista olisin juonut koko listan läpi! Jenever on jonkinlainen ginin alkumuoto (?) josta myytiin maustettuja versioita, maistelimme mm. hasselpähkinää, verigreippiä ja kiiviä. Belgialainen juttu on myös tilata oluen kanssa juustoa ja oikein kirpsakkaa dijon-sinappia, kannattaa kokeilla.Jos suinkin mahdollista ainakin Gentissä kannattaa napata pyörä, ilmeisesti niitä saa myös vuokralle, (jostain ?) meillä oli luontaisetuna lainapyörät. Oululaisen liikenteen seassa normaalisti pyöräilevänä aluksi ihan vaan pelotti sikana ajaa autojen seassa isossa kaupungissa, koska takaraivoon on iskostunut oletusarvo, että autot vaan haluaa kaahata sun yli. Gentissä kuitenkin pyöräilijät otettiin liikenteessä huomioon älyttömän hyvin ja kaikki väisti ja antoi tietä, joten pidemmänkin matkan pyöräily oli tosi sujuvaa ja helppoa, vaikkei suoranaisia pyöräteitä ollutkaan.Itse uuden vuoden vietosta belgialaisittain en osaa sanoa mitään, koska meillä oli teemana meidän kunniaksi suomalaiset uuden vuoden bileet belgialaisille esiteltäväksi. Jos en muuta siitä oppinut niin sen, että jos kutsuu belgialaiset juhliin uudeksi vuodeksi heille kuuluu tarjota illallinen, joten päästiin myös kokkaamaan suomalaiset eväät. Bileet olikin ihan mahtavat, ihmiset hauskoja ja seuraavana aamuna oli hauska hakea pitsa ihan nurkan takaa, mutta älä kuvittele, että missään belgiassa voisi maksaa kortilla, koska todennäköisesti ei voi! Näiden varoituksen sanojen myötä Belgia olkoon käsitelty, kaikki kuvat on räpsäisty Gentistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti