torstai 11. toukokuuta 2017

Kotikuvia Vol.1

Vein aamulla, ihan liian aikaisin, tuon toisen taloudenosapuolen lentokentälle. Päivä eteenpäin tuntui ihan liian pitkältä, kun puolilta päivin esitettiin kevään viimeinen (!!!) opiskeluprojekti ennen Helsinkiin lähtöä. Jotta en alkaisi ihan turhaan jännittämään, oli ihan pakko keksiä jotain aikaa tappaakseni. Ja koska ulkonakin satoi lunta (TAAS?!?!?) päädyin siivoamaan, ja sen jälkeenhän oli helppo napata "muutama" kuva. Joten tänään tuleekin pläjäys kuvia kodista.

27-vuotta vanhasta, ja 7 kuukautta meidän asuttamasta 50 neliöisestä kaksiosta, saunalla ja oikein kohtuullisen kokoisella parvekkeella. Jos voisin jotenkin kuvata tätä nykyistä tilannetta, niin tämä asunto on vielä vaiheessa. Kaikkia sopivia juttuja ei ole vielä löytynyt ja osa asioista on väliaikaisesti lainassa, ennen sopivan vastaan tulemista. Myös osa jutuista on vielä edellisen asukkaan jäljiltä, odottamassa parempaa rahatilannetta.

Tässä asunnossa oli tehty keittiö ja kylppäri remontti viitisen vuotta sitten ja edellinen asukas oli vaihtanut lattiat. Me ollaan toistaiseksi maalattu lähinnä seiniä ja asennettu eteiseen peililiukuovet naulakon eteen. Paljon olisi vielä haaveissa ennen valmista. Oikeastaan kaikki asunnon ovet (eteisen-, vaatekaappien- ja väliovet) on aika kuluneita ja haluaisin paljon siistimmät, mutta liukuovet oli tärkeimmät. Ollaan monesti naureskeltu, että saadaan varmaan näin pikku hiljaa tekemällä valmista vasta pois muuttaessa. En kyllä ole mikään kodin esittelijä tyyppi, mutta tehdään nyt huvikseen poikkeus, tässä ne tulee:Puukengät tarttui mukaan Hollannista 9-luokan luokkaretkeltä. Vaikka ne on minun, kävi myös meidän miespuolinen asukas lukiossa koulureissulla samassa puukenkiä käsin valmistavassa tehtaassa. Ja on hypistellyt samanlaisia puukenkiä, joten ne on olleet meistä ihan sopivat olla olemassa. Ajalta jolloin ei vielä tunnettu, mutta...Luontevasti aluksi tuulikaappi ja eteinen. Joissa näkyykin heti lainassa ollut peili, joka nyt lojuu tuulikaapissa siltä varalta, että halutaan pitää se vaikka eteisessä onkin nyt peiliovet. "Eteisen" lattia odottaa jotain sopivaa mattoa.Äidin mummon ompelukone, tai se mitä siitä on jäljellä. Se oli hyvässä kunnossa ja käyttökelpoinen vielä 10-vuotta sitten. Jolloin se siirrettiin tilan puutteen takia ulkovarastoon mummolaan. Syksyllä ajattelin, että pelastan sen vielä, kun se on mahdollista. No, ei ollut pelastettavissa enää jalkaa kummempaa, joten tässä lopputulos. En viitsinyt alkaa tekemään koneelle paikkaa, kun se ei enää pelannut.Ruokailutilaan ja keittiöön pääsee eteisestä ja olkkarista. Keittiössä on kätsysti kivilaattalattia, joka osoittautui talvella aika kylmäksi. Pöydän alle oli pakko ostaa matto. Ei ehkä se nätein, mutta tämä oli ihan mukavuus juttu.


Tämä vanha vaaka on kyllä yksi aarteista. Isältä peritty ja äärettömän kätevä olla olemassa muutenkin, kuin vain tavaroiden säilytykseen. Ei tarvi huolehtia paristojen vaihtamisesta. Keittiö oli varmasti se suurin syy miksi päädyttiin tähän asuntoon (toki ei ainut), mutta siinä piti olla hyvin tilaa kahdelle kokata. Sen ulkonäkö on kovasti mieleen, allas riittävä ja säilytystilaakin löytyy edelliseen verrattuna tosi hyvin. Vasta muutettuamme tajuttiin, että astiakaappiahan meillä ei edes ole. Uunissa on myös tälläiselle leipurille oudon vähän peltejä.


Viimeisessä kuvassa vielä kurkistus olkkarin suuntaan ennen, kuin vihellän pelin poikki tämän kuva paljouden kanssa. Jatketaan loppu asunto omana osanaan.

(Just eilen päätin, että siirryn blogin kuvien kanssa nykyaikaan, ja instagrammista tuttuun näppärään neliöön. Totean kyllä heti, että nää olis toiminu paremmin laakeampina. Yritän nyt kuitenkin pysyä edes jossain päätöksissä joskus tämän blogin kanssa!)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti