tiistai 9. toukokuuta 2017

Sannan ruokakassi

Meillä on syöpötelty nyt 13 viikkoa putkeen Sannan ruokakassin pikakassista. Ideana siis lyhyesti, että maanantaisin kotiovelle toimitetaan viikon ruuat ja reseptit. Näin mainoksia ruokakassistaa alkuvuodesta, kun asuin vielä osan viikosta pois kotoa työharjoittelun takia. Joten en kiinnittänyt asiaan muuta huomiota, kuin että olisipa kiva, kun mitä tänään syödään -kysymykset helpottaisi. No harjoittelu loppui ja näin taas mainoksen, eksyin sivuille ja ihmetykseksi totesin, että kassia toimitettiin myös Ouluun! Niinpä pistettiin ruokakassi tilaukseen ja sille tielle jäätiin. Valitettavasti tämä on toistaiseksi viimeinen viikko ruokakassin kanssa, sillä meillä alkaa reissaus ja sitten kesätyöt, joiden johdosta en tiedä olenko kotona ja jos niin miten.

Yksi parhaista: Gremolatakana.

13 viikkoa Sannan ruokakassia oli kuitenkin ihan hirveän positiivinen kokemus. Reseptit on olleet nopeita ja helppoja, myös hyviä. Jotka minut tuntee tietää, että olen joissain ruokaan liittyvissä asioissa aika ranttu. Voin silti rehellisesti sanoa, että pikakassissa on ollut yksi ruoka 13 viikon aikana, jota en syönyt mielelläni. Joten taso on ollut hyvä, ja siinäkin ruuassa vika oli lähinnä raaka-aineissa, jotka nyt ei vain sovi omaan makumaailmaan. Elämä on ollut leppoista ja rauhallista, kun kaupassa nälkäisenä iltapäivisin käyminen on vähentynyt, eli nälkäkiukut on vähentyneet huomattavasti. Lisäksi säästyy aikaa, kun ei tarvitse lähteä kauppaan ja olla siellä super kauaa miettimässä tai vaihtoehtoisesti suunnitella kotona syömisiään.
Pikakassiin kuuluu kolme ateriaa/viikko, jota pidän aika hyvänä määränä. Usein ainakin yhtä ruokaa jää niin, että syödään siitä vielä neljäntenä iltana päivällinen ja jotain jää normaalisti myös lounaaksi miehelle töihin. Ruokakassin lisäksi pääsee siis syömään myös omia lemppareita tai kokeilemaan jotain kiinnostavaa uutuutta parina päivänä viikossa tai voi syödä ulkona, ilman että tilatut ruuat pilaantuisi kaapissa.

Jos jotain miinusta pitäisi Sannan ruokakassista sanoa, niin säännöllisesti joka viikko ruokaa tilatessa pastan ja tomaattipyreen määrä kaapeissa alkaa olemaan aika ajoin turhan suuri. Joka viikko voi sanoa olevan jokin pastaruoka ja yleensä siihen ei mene kokonanen kassissa tullut paketti. Samoin tomaattipyrettä ei tarvitse yleensä koko purkkia, ja kun olemme loput säilöneet ja käyttäneet seuraavalla viikolla, on seuraavan viikon pyre jäänyt kaappiin. Sinänsä kumpikaanhan ei mene miksikään, joten ei se maailmanloppu ole, mutta välillä saa miettiä mihin uuden pastapakkauksen tunkisi.

Hinta oli asia, jota mietimme ennen tilausta, onko opiskelijalla vara maksaa ruokakassista. Meillä oli oikeasti tarkoitus seurata rahan menoa, mutta se jotenkin jäi. Helppous meni hinnan edelle. En osaa sanoa yhtään, onko ovelle tuotujen ruoka-aineiden hinta kalliimpi, kuin itse kaupasta ostettuna. Enkä tiedä meneekö meillä enempi rahaa ruokaan nyt, kuin ennen. Ei ilmeisesti ainakaan niin paljon enempi, ettäkö se olisi ongelma.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti