lauantai 13. toukokuuta 2017

Kotikuvia Vol.3

Viimeistä viedään, sen lupaan. Jäljelle jäi enää, nämä "ei niin oleskeluhuoneet", eli kylppäri, sauna ja parveke. Parvekkeen toki toivoisin ja soisin olevan oleskelutila, mutta saa nähdä miten sen kanssa tullaan sinuiksi. Edellinen oli niin ihana lasitettuna, ja se auringonpaiste koko päivän kahdesta eteenpäin, jos jotain jään kaipaamaan niin sitä! Toivon, että uudesta tulisi yhtä ihana ja samalla pelkään pahinta. Tässä on kyllä parvekkeella kokoa lähes yhtä paljon, kuin edellisessäkin. Kuitenkin ne lasitukset uupuu. Suunta on myös käytännössä sama, mutta päivällä aluksi varasto jää auringon tulosuuntaan eteen, ja lisäksi tässä parvekkeen eteen jää vähän lippaa ja pelkään sen peittävän aurinkoa päivällä liikaa. Vielä ei oikein ole voinut sanoa, miten aurinko paistaa, kun aina vain sataa päivät ja on pilvistä. Se kuitenkin alkuun parvekkeesta, palataan siihen kylppärin jälkeen!


Veski ja kylppäri on samassa tilassa, pieni mutta riittävä. Kylppärin puolella on se koko asunnon vaikein asia (jos ei lasketa niitä verhoja), nimittäin vanha, ruma ja kulunut iso lämminvesivaraaja. En ottanut siitä kuvaa, koska kukapa sitä haluaisi katsella Se jää suoraan oven viereen kuvassa oikealle. En tiedä yhtään mitä tekisin sille metalliselle jätti pömpelille, että siitä saisi siedettävän.


Altaan reunalle otin juuri testiin yhden anopin töistä tuoman labrapullon ja vanhan viinan kaatonokan. Noita pulloja on erikokoisena, eri kokoisilla suuaukoilla ja ruskeana sekä kirkkaana useampikin kaapissa. Ne on jotenkin tosi kivoja, mutta en oikein keksi mihin niitä käyttäisin. Inspiraatiota odotellessa.
Edellinen asukas jätti tämän saunamittarin ja saunan oveen koukun, jossa on keltainen tauta ja 50-luvun punamekkoinen nainen. Ihan hieno, jos sopii tyyliin (etsisi muuten kotia). Saunamittari piti vaihtaa jo heti alkuunsa, mutta tuollahan tuo on vieläkin. Mies ehdotti jo, että ehkä pidetäänkin se, kun on alkanut näyttämään ihan kotoisalta.

Ja jotta kuvat ei näyttäisi ihan liian laitetuilta ja hyviltä (köh), otetaan vielä se parveke. Parveke, jonne kannettiin kamat syyskuussa. Kelien ollessa mitä nyt olivat, jätettiin kamppeet sinne ja nyt se mikä ei homehtunut ja hävitetty pitäisi alkaa asettelemaan paikoilleen.


Ensimmäinen asia joka pitäisi tehdä, on tuo tällä viikolla tuotu edelliselle parvekkeelle tehty lautalattia. Koska edellisessä parvekkeessa oli lasit lattiaa ei ole käsitelty, joten tämä pitäisi suojata vedeltä tai näköjään tänä kesänä lumelta. Toki se pitäisi myös jotenkin sovittaa tähän uuteen tilaan.  Odotellaan vaan sen verran lämmintä ilmaa, että sen viitsisi alkaa laittamaan. Muuten tästä ei taida voida sanoa muuta, kuin katsotaan mitä tästä tulee.


Kylmistä ilmoista huolimatta tilasin meille tuohon toiseen reunaan riippukeinun. Kylmistä ilmoista huolimatta myös asensin sen heti ja välittömästi, kun se tuli. Se on mahtava! Olen minä siinä välillä käynyt istumassa hetken, mutta valitettavasti tuo räntäsade ei oikein houkuta viettämään hirmu pitkää aikaa istuen paikoillaan. Vielä pitäisi hommata jokin toinen löhötuoli tai penkki, ettei meillä tule tappelu.

Tähän onkin hyvä jättää, ja jäädä odottelemaan oikeasti lämpimämpää ja parempaa kesää...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti