lauantai 15. heinäkuuta 2017

Parvekkeen ensimmäinen kesä

Niin se on kesäkin humpsahtunut jo heinäkuun puoleen väliin, vaikka töiltä ja suht viileiltä ilmoilta on sitä tuskin edes huomannut. Kaikesta huolimatta meidän parveke on saatu myös kesäkuntoon. Tänä vuonna jäi puutarhailu ja hyötypuutarhurointi hiukan vähälle. Kevät talvella, kun kävin vain kotosalla kääntymässä viikonloppuisin. Juurikin niihin aikoihin, olisi pitänyt alkaa kasvien kasvatus siemenistä sikäli mikäli olisi aikonut. Sitten alku kesä oli niin kylmä, että puutarhallekin viitsin lähteä vasta juhannuksen tienoilla. Silloin jo mietin, että ellei kasvit ole jo hyvällä mallilla ei ne kyllä varsinkaan ilman parvekkeen lasitusta ehdi enää valmiiksi kypsiksi vihanneksisksi enää tämän kesän aikana. Mukaan puutarhalta tarttui sitten lähinnä se pakollinen mansikka ja pari aivan uutta yrtti-tuttavuutta testiin. Syötävien lisäksi ostin ruukkuruusun, ihan huvikseen talvettamis yritystä varten. Lisäksi ajattelin pelata varman päälle, mikäli kaikki muu kuolee, niin orvokki edes eläisi vielä kesän lopulla.

No ajatuksenani kuitenkin oli nakata muutama kuva parvekkeesta nyt, kun se on "valmis". Ihan vain, koska ne edelliset parvekekuvat oli niin karut.
Parvekkeen ilme muuttui ihan totaalisesti, kun sen harmaan kuluneen vesivanerin sai peittoon ja tilalle tuon laudan. Lopulta emme edes käsitelleet sitä, ainakaan vielä, kun jutusteltiin muutaman naapurin kanssa, kuulosti ettei parvekkeiden lattiat ole heillä kastuneet ja erilaiset viritelmät on säilynyt siellä hyvinä useamman vuoden. Joten meille iski laiskuus, ja ehkä myös pieni saituus ja tällä mennään. On lattia kuitenkin tarkoitus aina talveksi siirtää varaston puolelle suojaan. Riippukeinun kaveriksi ostettiin, sen talvella homehtuneen sohvan tilalle, säkkinojatuoli. Ja kumpikin on olleet sen verran mukavia, että ei ole tarvinnut taistella riippukeinusta.

Parveke onkin alkunut tuntumaan ihan mukavalta ilman niitä lasejakin, toki edellistä parveketta on viileinä päivinä välillä hiukan ikävä, mutta taas lämpiminä päivinä tämä on jopa edellistä viihtyisämpi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti